EXPOSICIÓ TRANSFRONTERERA 2023

Quan:
18 de novembre de 2023 @ 11:00 – 7 de gener de 2024 @ 20:00
2023-11-18T11:00:00+01:00
2024-01-07T20:00:00+01:00

MOSTRA DE PESSEBRES D’OLOT A PRATS DE MOLLÓ

Exposició a la sala La Verneda dins de la Mostra Transfronterera 2023

Generalitat de Catalunya. Presidència. Casa de la Generalitat de Perpinyà.
Soci a la Catalunya del Nord: CULTURE EN TÊT.

La Mostra restarà oberta de dimecres a diumenges, de les 10 del matí a les 6 de la tarda, fins al 7 de gener de 2024.

Exposició-Mostra: Pessebre popular de gran format
Exposicio d’un diorama de 15 metres de llargada, una proposta de Joan Montero amb la participació del professorat de l’Escola-Taller del Pessebre d’Olot.

Naixement a la Zona Rural de l’Alta Garrotxa
Figures dels tallers d’estatuària d’Olot. Col·lecció Serra Costa

Cavalcada Reial
Figures de la col·lecció Joan Montero

Exposició de 8 mòduls de fusteria amb 8 diorames
A càrrec del professorat i alumnes de l’Escola-Taller del Pessebre d’Olot.

Distinció-guardo Ramon Amadeu

L’associació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa distingeix el conseller de cultura a l’exili Lluís Puig amb el guardó Ramon Amadeu.

L’Associació de pessebristes d’Olot i la Garrotxa lliura aquest proper dissabte 18 de novembre el guardó Ramon Amadeu al conseller de Cultura a l’exili Lluís Puig pel seu suport al pessebrisme olotí des de les institucions on ell va exercir. El Ramon Amadeu és el màxim guardó de l’entitat, i que només atorga en casos molt excepcionals. De fet, fins a l’actualitat, només el tenen tres persones més. L’assemblea de socis va acordar distingir Puig el 2019, però, a causa de les restriccions de la Covid-19, no se li va poder lliurar el guardó. El Ramon Amadeu és una escultura-talla de fusta obra de Joan Montero.

La relació de Puig amb l’entitat arranca l’any 1987, quan fruit del contacte en el món sardanista del conseller amb el president dels pessebristes olotins, Miquel Serrat, aleshores regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, coordinen l’expedient per organitzar a Olot la Mostra internacional de pessebrisme. Lluís Puig, ja com a treballador de la Generalitat, gestiona part de les activitats pessebristes de la Mostra, entre el 1991 i el 1993. El 2011, és nombrat Director general de Cultura Popular i continua donant suport a la Mostra, ara des de responsabilitats institucionals.

L’acte de lliurament d’aquest guardó és durà a terme a les 11h a la sala La Verneda de Prats de Molló (Vallespir), on des del dia anterior s’obriran les portes de l’exposició transfronterera de la Mostra de Pessebres a Olot.

Palmarès del guardo Ramon Amadeu

Josep Maria Garrut. Impulsor del pessebrisme a Catalunya. Amic dels pessebristes d’Olot en temps dels Ateneus (1900); dels Amics del Pessebre(1940), de l’Associació Pessebristes (1980) i de la Mostra (1989).

Jordi Vayreda. Mort el 2014, expresident de l’Agrupació i creador, el 1961, de l’entitat Amics del Pessebre d’Olot, que va coordinar totes les seccions pessebristes que tenien algunes entitats de la capital garrotxina.

Pere Macias. Exalcalde d’Olot i exconseller de Medi Ambient i Política Territorial. Durant el seu mandat a l’alcaldia es va organitzar la Mostra Internacional de Pessebres, a petició de la UNESCO.

Lluís Balcells. Mort el 2022 i vicepresident de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa.