Campus d’Estiu de l’Escola-Taller

ACTIVITATS D’ESTIU DE LA CULTURA POPULAR

Tallers per a la construcció dels pessebres artístics i populars per les properes festes de Nadal; una activitat que data del 1918 i abans.

No cal dir que per portar a cap les activitats nadalenques i especialment pel que fa al PESSEBRISME des de totes les vessants cal començar a finals de l’any anterior i molt mes el primer trimestre de l’any.

Les activitats nadalenques tenen l’estiu i les hores de lleure com a punt molt important per la seva realització acurada. No es pot pensar que els mesos de setembre-octubre es pot fer la feina per portar a cap unes exposicions, tallers i cursets nadalencs, acurats i interessants.

Cal disposar de temps. La història del pessebrisme a Olot i la Comarca de la Garrotxa ens parlen d’uns projectes creats un any per l’altre. I així s’ha fet des de inicis del segle passat.

A l’estiu i per temps de vacances es com més feina es fa pel que fa als muntatges i realitzacions pessebristes: figures, diorames, elements, etc.

Parlem ara dels CAMPUS D’ESTIU…  Des d’Olot, ja fa anys i dècades que ho fem.

CAMPUS D’ESTIU

Aquests Campus, van ser impulsats el 2012 per aquesta Direcció General de Cultura popular, Associacionisme i Acció Culturals en el marc de les competències que li atorga la Llei 2/1993 de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l’associacionisme cultural.

Els Campus de Cultura Popular acullen diferents activitats formatives adreçades a adults que es despleguen arreu de Catalunya en l’àmbit de la cultura popular i tradicional. (S’hi admeten, excepcionalment, activitats que incloguin la participació de persones majors de 16 anys, sempre que acreditin el compliment de les normatives corresponents) Les associacions i empreses que gestionen els diferents cursos són les responsables de la programació i continguts.

L’oferta formativa que en resulta té com a denominador comú la qualitat i abasta un ampli espectre formatiu: instruments tradicionals, dansa, jotes, glosa, arquitectura popular, joc tradicionals, cant coral, etnografia, pedagogia, construcció d’elements festius i altres àmbits de la cultura d’arrel i popular.

Els CAMPUS D’ESTIU ens permeten obrir les activitats de l’ESCOLA-TALLER D’ARTS I OFICIS DEL PESSEBRISME a un públic molt més ampli que l’habitual de la ciutat d’Olot, comarca de La Garrotxa i comarques veïnes. A la vegada, fa del pessebrisme català i molt concretament de l’Escola Olotina del paisatge en el Pessebrisme, una proposta internacional.

INFORMACIÓ DELS TALLERS I LES ACTIVITATS DELS CAMPUS D’ESTIU

CAMPUS DE JULIOL CAMPUS D’AGOST

Les sessions formatives, en el marc dels Campus d’Estiu, s’imparteixen en català, però amb explicacions concretes en castellà i anglès, sempre que es demani en el moment de l’inscripció als cursos. S’ha condensat en una setmana, de dilluns a divendres, totes les diverses modalitats pessebristes, tradicionals a casa nostra:

  • EL PESSEBRE POPULAR CATALÀ.
  • ELS MUNTATGES ARTÍSTICS I ELS DIORAMES.
  • EL PESSEBRE DECORATIU I DE SOBRE TAULA.
  • ELS ELEMENTS BÀSICS PER A LA CONSTRUCCIÓ D’UN PESSEBRE.
  • LES FIGURES DEL PESSEBRE.
  • ALTRES…

INSCRIPCIONS AL CAMPUS D’ESTIU

NOM I COGNOMS

ADREÇA, POBLACIÓ I CODI POSTAL

TELÈFON

E-MAIL

SELECCIONEU EL CAMPUS ON VOLEU PARTICIPAR:

JULIOLAGOST

COMENTARIS

De conformitat amb el que disposa la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD), l’informem de que les seves dades personals són incorporades en fitxers titularitat de l’AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES D’OLOT I LA GARROTXA amb la finalitat de poder atendre adequadament les seves peticions d'informació. Per exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició que contempla la Llei pot adreçar-se per escrit a AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES D’OLOT I LA GARROTXA Passeig d’en Blai, 52, 4t. – 17800 OLOT.

He llegit i accepto les condicions de privacitat.