Escola-Taller d’Arts i Oficis del Pessebrisme

L’Escola-Taller d’Arts i Oficis del pessebrisme està oberta al públic en general per donar a conèixer l’essència del pessebrisme, a través de cursos teòrics i tallers pràctics, pilars fonamentals en el muntatge del pessebre. Ofereix cursos i tallers de setembre a juny aixi com campus d’estiu en els mesos de juliol i agost.  L’objectiu de l’escola-taller es el de promocionar la marca: Pessebres i pessebristes d’Olot i la Garrotxa. A l’escola-taller també podeu visitar la botiga de productes pessebristes amb figures dels personatges del pessebre i els seus elements.

Bressol del pessebrisme

Des de finals del 1800 i especialment els primers 30 anys del 1900 l’aprenentatge en el món artístic, entorn del pessebre, fou molt important a Olot.

Els tallers particulars dels diversos artistes-pintors-escultors, l’Escola de Belles Arts i els Tallers d’estatuària foren el focus de la gran quantitat de nois i noies, homes i dones, que a Olot i la Garrotxa han estat vinculats, d’una manera o altra, al fet artístic i pessebrístic, en la creació de pessebres populars i artístics o en la creació, modelatge, o acabat de figures de pessebre.

Els pessebristes de tots els temps han sorgit d’un entorn familiar artístic. El pessebrisme, en totes les seves vessants, es porta a dins, sols cal donar a conèixer.

Escola de pessebristes d’Olot

L’escola de pessebristes d’Olot, ha funcionat sempre. Com a professors ha tingut a pares, tietes, avis, els professors de les escoles de primària i secundària, el veí de dalt o de sota…  A Olot i la Garrotxa hem mamat de l’essència del muntatge del pessebre, des de petit i tot vinculat a les figures que ens han ofert, en el decurs dels temps, els tallers d’estatuària.

Els nostres pintors-artístics, en cert moment, es varen mostrar els seus quadres artístics, no en les teles dels quadres de drogueria, sinó en una caixa-diorama.

Una part important dels grans artistes pessebristes de la història, han sorgit o han passat per l’Escola de Belles Arts d’Olot.

Escola-Taller d’Arts i Oficis del Pessebrisme

L’Agrupació acull l’Escola-Taller d’Arts i Oficis del Pessebrisme. En el decurs de la història han estat els seus professors els millors pessebristes del moment i els millors operaris, cadascun en la seva tècnica, dels tallers d’estatuària.

Avui segueix el curs escolar de les escoles de Catalunya. Tracta el que ha estat el bressol pessebrístic d’Olot i comarca: el pessebre popular. Imparteix les tècniques del pessebre-artístic. I glossa l’Escola d’Olot i del paisatge, aplicat al pessebrisme. A les classes formatives s’apliquen cursets i tallers pràctics: el modelatge, la perspectiva, la figura, els elements, la pintura i els acabats, el pessebre de sobretaula i el decoratiu. Tothom qui vulgui trobarà el curset i el taller atraient i un temps per assistir-hi.

L’Escola està oberta a tothom.