Recull de premsa

2022
Ràdio Olot
17/01/2023
Les activitats de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa recuperen la participació d’abans de la pandèmia
Aquest Nadal milers de persones han visitat el pessebres repartits per la comarca i en altres punts de dins i fora del país
Llegir notícia »
Olot Televisió
17/01/2023
Les activitats de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa recuperen la participació d’abans de la pandèmia
Amb la fi del Nadal, els pessebres tornen als armaris per descansar i retornar al Nadal Vinent. Durant aquestes festes, a Olot i la Garrotxa, s’han pogut veure pessebres de diferents estils i artistes repartits per diferents punts de la ciutat d’Olot.
Llegir notícia »
El Punt Avui
El punt Avui
28/12/2022
Pessebres CD amb sardanes de temàtica pessebrista
L’Agrupació Pessebrista d’Olot i la Garrotxa editarà, el 2024, un CD que compilarà totes les sardes dedicades al pessebre i a la mostra de pessebres de la capital garrotxina
Llegir notícia »
La Semaine du Roussillon
La Semaine du Roussillon
20/12/2022
Le Soler: inaugurada l’exposició de pessebres tradicionals catalans
Dimarts 20 de desembre al final de la tarda, Armelle Revel-Fourcade, alcaldessa de Soler, acompanyada per Edmond Jorda, alcalde de Sainte-Marie-la-Mer i president de l’associació departamental d’alcaldes, Jean Sol, senador dels Pirineus- Orientals, Nicolas Barth, alcalde de Toulouges, Pep Berga, alcalde d’Olot, Benjamin Gil, president de l’associació Culture en Têt i Jérôme Parrilla, tinent d’alcalde d’Ille-sur-Têt, van inaugurar l’exposició dels “Pessebres”.
Llegir notícia »
La Vaguardia
Diari La Vanguardia
18/12/2022
Olot exporta els seus pessebres al sud de França

L’agrupació de pessebristes d’Olot i la Garrotxa van fer extensibles les seves representacions en diversos municipis de les regions franceses del Vallespir i el Roselló.

L’entitat exposa cracions a Prats de Molló, Saint Cyprien, Perpinyà i Le Soler amb l’objectiu de reforçar llaços amb els pessebristes de la zona.

El pessebrisme d’Olot, les arrels dels qual es remunten al segle XVIII, va iniciar juntament amb altres entitats, els tràmits per ser declarat patrimoni cultural inmaterial de la humanitat de la Unesco.


Agència Catalana de Notícies
16/12/2022
L’agrupació de pessebristes d’Olot estreny llaços amb la Catalunya del Nord

L’agrupació de pessebristes d’Olot i la Garrotxa estreny llaços amb diversos municipis de la Catalunya del Nord per recuperar-hi aquesta tradició. Fa anys que l’entitat manté vincles a l’altra banda de la frontera i hi exposa peces, entre les quals hi ha diorames de gran valor. Enguany, en el marc del projecte l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial País d’Art i d’Història Transfronterer Les Valls Catalanes es duran a terme un seguit d’exposicions a el Soler, Prats de Molló, Sant Cebrià de Rosselló i Perpinyà, en el marc de l’anomenada Ruta pessebrista transfronterera. A més, de cares a la primavera, l’entitat hi oferirà cursos i tallers amb l’objectiu de “crear pedrera”.

El seu president, Miquel Serrat, explica que a la mostra que van fer l’any passat al Soler hi van passar unes 10.000 persones i que, en els últims anys, han aconseguit que gran part de les creacions que s’hi exposen ja són fetes per gent d’allà.

Amb aquesta ruta, l’agrupació fa extensiva la Mostra de Pessebres d’Olot en diversos municipis del Rosselló i del Vallespir i reforça així els llaços amb els pessebristes de la Catalunya Nord. Els muntatges es podran visitar fins al 8 de gener i compten amb la participació d’entitats locals.

El pessebrisme olotí, amb arrels al segle XVIII i un clar exponent del paisatgisme i la imatgeria religiosa de la ciutat, és un dels referents d’aquest tipus de manifestació artística. A més, aquesta tradició olotina també ha esdevingut un referent en els tràmits perquè es declari la realització de pessebres patrimoni cultural immaterial de la humanitat.


Diari de Girona
Diari de Girona
03/12/2022
«Pessebres a Olot» obre al públic amb un recorregut
L’acte es va dedicar a l’Asociación de Belenistas de Guadalajara en motiu del seu 50è aniversari, i per la seva relació amb la Garrotxa
Llegir notícia »
Nació Digital
Nació Digital
03/12/2022
Els pessebres, a Olot
Aquest dissabte s’enceta un mes de mostra de pessebres a diferents espais de la ciutat
Llegir notícia »
Diari de Girona
Diari de Girona
03/12/2022
Inauguració de pessebres a Olot
L’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot organitza Pessebres a Olot que proposa un recorregut per diferents espais de la ciutat
Llegir notícia »
La Comarca d'Olot
La Comarca d’Olot
01/12/2022
Van fent camí
La Garrotxa es prepara per a la Mostra de Pessebres, que durarà fins a passat reis.
Llegir notícia »
Garrotxa Digital
Diari de Girona
03/12/2022
Els pessebres agafen protagonisme a Olot durant les festes de Nadal
Del 3 de desembre al 8 de gener hi haurà diferents exposicions repartides per quatre seus de la ciutat
Llegir notícia »