Federació Internacional UN FOE PRAE

UN FOE PRAE

La Federació Internacional del Pessebrisme neix l’any 1952 a Barcelona, on els representants de set associacions pessebristes van fundar una associació internacional sota la denominació d’UN-FOE-PRAE (Universalis Foederatio Praesepistica), unint corporacions pessebristes de tot el món que es dediquen a la promoció del pessebre i el missatge cristià de “Glòria in excelsis Deo”. Actualment formen part d’aquesta associació 20 organitzacions pessebristes d’Europa, EUA, Argentina i Brasil

Des de començaments del segle XX el pessebrisme català comença a ser conegut a Europa, especialment a partir de la incorporació del guix en la seva construcció, tècnica que es va iniciar de forma més aviat atzarosa a l’Associació de Barcelona i que s’ha difós per tot el món pessebrístic. Catalunya ha estat des de sempre bressol de grans i reconeguts escultors de figures de pessebre.

Per tot això, la Federació Catalana de Pessebristes se sent hereva d’un llegat etnogràfic de primera magnitud que es manté gràcies al treball desinteressat de centenars de pessebristes anònims que configuren les associacions.

OBJECTIUS DE LA FEDERACIÓ

Des del moment de la seva fundació, l’Un-Foe-Prae va estar i segueix lliurada al cultiu, la promoció i la difusió de la tradició pessebrista amb tots els seus aspectes religiosos i folklòrics, respectant i reconeixent la diversitat cultural de les diferents regions del món. L’objectiu essencial de la nostra organització consisteix a mantenir, revitalitzar i promoure la tradició pessebrista i la seva diversitat artística, afavorint el seu progrés i desenvolupament.

Una altra finalitat és la d’impulsar la creació de noves associacions pessebristes a nivell nacional. A aquest propòsit també serveixen diversos congressos internacionals, workshops, publicacions i el foment de xarxes comunicatives entre els amics pessebristes de tot el món.

Per sobre de tots aquests molt nobles objectius, enaltim aquell pessebre que va acollir el Fill de Déu a Betlem. És a aquest missatge de l’encarnació de Déu que ens sentim obligats.

Johann Dendorfer. President de la Junta Directiva

Més informació: Universalis Foederatio Praesepistica

DESCARREGAR MANIFEST FUNDACIONAL 1952

ACTIVITATS 2020
Mostra de pessebres a Olot 2016

MOSTRA DE PESSEBRES D’OLOT

L’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa, d’acord amb el projecte de reactivació de la MOSTRA DE PESSEBRES, envía dossier explicatiu al president de la internacional pessebrista UN FOE PRAE. Amb data 25 d’abril del 2020 es reb comunicat del president JOHANN DENDORFER.

DESCARREGAR COMUNICAT

ACTIVITATS 2019
Mostra di Artigianato Natalizio

60º MOSTRA DI ARTIGIANATO NATALIZIO

La Parròquia de Sant’Anna de Valmontone presenta una exposició d’artesania nadalenca que s’enriqueix amb tallers i demostracions pràctiques de com els materials senzills combinats amb passió i imaginació poden esdevenir objectes decoratius i pessebrístics.
Data: 12 i 13 d’octubre de 2019
Lloc: Valmontone (Roma) ITÀLIA

DESCARREGAR CARTELL

Gard aux Santons

9ª EDICIÓ DE L’EXPOSICIÓ “GARD AUX SANTONS”

Com cada any, l’associació de Santonniers en Pays Gardois presenta “Gard aux Santons” i els seus 24 expositors: primera gran trobada anual de la temporada d’hivern, on els Santonniers comparteixen la seva passió!
Data: 6 i 7 d’octubre de 2019
Lloc: Nîmes – FRANÇA

DESCARREGAR CARTELL

Taller del Pesebre de Antioquia

SEGONA JORNADA PESSEBRISTA · TALLER DEL PESSEBRE D’ANTIOQUIA

El Taller del Pessebre de Antioquia te l’objectiu de dvulgar i propagar l’amor i la devoció pel pessebre a Colòmbia i en l’àmbit internacional, en les diferents arts plàstiques, generant un espai per compartir i créixer en l’art del pessebrisme, buscant enfortir la Corporació per a les generacions futures.
Data: 21 de setembre de 2019
Lloc: Antioquia – COLÒMBIA

DESCARREGAR CARTELL